כאשר מחפשים הלוואה כדאי לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
מסגרת זמן – לכמה שנים המשקיע מבקש ליטול את ההלוואה?
ריבית – מה שיעור הריבית בו יחויב המשקיע?
סכום ההלוואה – כמה כסף אתה מנסה ללוות? יש לשקול זאת לאחר קביעת העלות המוערכת של הנכס, ובהתבסס שיעור המימון שהמלווה מוכן לאפשר.
החזר הלוואה – כל כמה זמן צריך להחזיר את ההלוואה? האם ניתן ליטול הלוואת בלון או גרייס?
סוג הלוואה – האם מדובר בהלוואה בערבות אישית או נון ריקורס (הלוואה אשר הבטוחה היחידה להחזרתה היא הבטוחה)
בטחונות אשר יגבו את ההלוואה – השקעות הנדל"ן של הלווה בחו"ל משמשות כבטוחה להלוואה. ככל הנראה, הלווה יידרש גם לשעבד הכנסות המתקבלים בעבור נכסים בחו"ל.
סוגי הלוואות
קופ”ג והשתלמות
ניתן להשתמש בהלוואה מקרן השתלמות או קופת גמל או פוליסת חיסכון לטווח ארוך לצורך רכישת נדל"ן בחו"ל. אפשרות זו מתאימה ביותר לאנשים שיש להם מספיק הכנסה לעמוד בהחזרים על הלוואות כאלה ושאינם מחפשים רווחים לטווח קצר (השקעות פליפ).
הלוואה בנקאית
הבנקים מעניקים הלוואות למשקיעים שרוצים להשקיע בנדל"ן. יחד עם זאת, כאשר משקיע מבקש לקבל הלוואה המגובה בנכס מקרקעין בחו“ל, הסיפור יכול להתברר כמורכב יותר. כך, למשל, משקיע שרוצה לרכוש נכס בבריטניה יכול להגיש בקשה להלוואות בגיבוי נדל"ן בריטי באמצעות בנק בריטי. בנק ישראלי לא יסכים לקבל נכס בבריטניה כבטוחה להלוואה הניתנת בישראל. הבנק הבריטי יעבד את בקשת ההלוואה, אך רוב הבנקים ידרשו הוכחה של הכנסה או נכסים בחו"ל אשר יכולים להוכיח כי ללווה יכולת החזר מספקת, כדי להבטיח הלוואה מלכתחילה.
הלוואה ממערכת תיווך אשראי (P2P)
פלטפורמות הלוואות P2P הן דרך לספק הלוואות לאנשים שמחפשים מימון. פלטפורמות אלו מאפשרות למשקיעים להלוות כסף ללווים ולהרוויח ריבית על השקעתם. הסיכונים הכרוכים בהלוואות אלו משתנים בהתאם לסוג ההלוואה, ציון האשראי של הלווה ומשך ההלוואה. השקעה בחו”ל באמצעות הלוואה מסוג זה אינה נפוצה, וכרוכה בהמצאת בטחונות מתאימים (לאו דווקא הנכס הנרכש)
הלוואת סולו
הלוואת סולו הינה הלוואה שאינה מגובה בבטוחה של הנכס הנרכש, וניתנת על-ידי תאגיד הפיננסי על בסיס בטחונות אחרים (או בהעדרם). ככזו, הלוואת סולו נחשבת למסוכנת יותר עבור המממן ותישא ריבית גבוהה יחסית. מאידך, לא אחת זו תהיה הדרך היחידה בה משקיע זר יוכל לממן רכישת נכס במדינה שאינה מדינת תושבותו.